Zoeken in deze blog

dinsdag 28 juli 2015

De witte map van R.J. Gielen

Een poos terug kocht ik een deel van de nalatenschap van Richard J. Gielen. De familie had dit alles bij het vuilnis gezet, maar gelukkig was er iemand die het er weg haalde. Ik kwam met hem in contact, en voor een mooie prijs kon ik het van hem overnemen.

RJ Gielen was student in de oorlog, en zat enkele weken gevangen in het concentratiekamp Erika te Ommen. Hier werd hij medisch afgekeurd voor de arbeitseinsatz, en hij kon weer terugkeren naar huis. Na zijn tijd bleef hij wel corresponderen met studiegenoten die wel naar Duitsland werden afgevoerd.

De nalatenschap bestaat uit een kartonnen doos vol documenten. In de witte map heeft hij bijna alle documenten m.b.t. zijn oorlogs/studie periode ingeplakt. Een uiterst interessant tijdsdocument dus. In de komende tijd zullen verschillende berichten met stukken uit voornamelijk de witte map verschijnen op dit blog (wat niet betekent dat stukken uit andere kampen zullen verdwijnen). Naast documenten uit kamp Erika en de Duitse werkkampen zijn er ook veel documenten gerelateerd aan het studentenleven, die zullen hier dus ook geplaatst worden. Als u alle berichten over R.J. Gielen wilt zien, klik dan hier onder op het label "R.J. Gielen".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten